sâmbătă , decembrie 2 2023
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Gel Dezinfectant Pentru Maini

Gel Dezinfectant Pentru Maini

Importanta utilizarii unui gel dezinfectant pentru maini

Un gel dezinfectant pentru maini este un produs pe care trebuie sa il folosim cu totii in viata de zi cu zi. Pandemia globala de COVID-19 a adus in prim-plan necesitatea utilizarii unui astfel de produs, care este deosebit de important pentru a ne proteja sanatatea.

Prin utilizarea unui astfel de gel pentru dezinfectarea mainilor, putem nu doar sa ne protejam pe noi, ci si pe cei din jur.

Citind pana la final, veti putea descoperi o multime de informatii deosebit de utile cu privire la utilizarea unui astfel de produs. Veti intelege mult mai bine de ce este atat de util si de ce trebuie sa il folsiti in fiecare zi.

Ce este un gel dezinfectant pentru maini?

Dezinfectantele pentru maini sunt solutii pe baza de derivati alcoolici care, atunci cand sunt aplicate pe maini, curata fara a fi nevoie sa folositi apa si sapun.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), un bun dezinfectant contine alcool etilic denaturat cuprins intre 60-85%. Acesta este capabil sa se evapore rapid in contact cu aerul, neutralizand bacteriile si unele virusi de la suprafata mainilor.

Gel Dezinfectant Pentru MainiPentru o eficacitate sporita, este recomandat sa cautati un produs care este definit pe eticheta ca fiind de calitate medicala. Alegeti un asemenea produs deoarece contine si substante (germicide si bactericide) care indeplinesc o functie antiseptica.

Dezinfectantii pentru maini indeplinesc functia principala de a asigura o buna igiena a mainilor in toate acele situatii in care nu pot fi spalate.

Sunt o solutie deosebit de practica, deoarece o cantitate mica de dezinfectant distribuita uniform pe maini si lasata la uscat, este suficienta pentru a obtine protectie imediata impotriva raspandirii germenilor si bacteriilor pe suprafata acestora.

Aceste geluri dezinfectante pentru maini sunt concepute pentru a fi folosite doar pe maini, nu pentru a curata alte parti ale corpului sau obiecte, pentru care exista produse specifice.

In plus…

Durata eficacitatii depinde de conditiile in care va aflati si de cat de mult (si cum) va folositi mainile. In principiu, nu se recomanda aplicarea cu frecventa excesiva, deoarece compozitia alcoolica poate sensibiliza si inrosi pielea.

Potrivit CDC, curatarea cu apa si sapun ramane, in orice caz, cea mai eficienta metoda de igienizare profunda a mainilor (mai ales daca sunt murdare vizual). Dar, ca alternativa prietenoasa pentru calatorii, OMS si CDC afirma ambele ca dezinfectantele sunt utile.

Optati pentru un gel dezinfectant pentru maini pe baza de alcool, intr-o concentratie de cel putin 60%. Amintiti-va insa, ca spalandu-ne pe maini cu produse alcoolice putem avea probleme legate de uscarea pielii.

Din acest motiv, este important ca dezinfectantii pentru maini sa contina si produse hidratante, precum glicerina, pentru a hrani si a igieniza.

Beneficiile dezinfectantului pentru maini

Un gel dezinfectant pentru maini de inalta calitate va ofera posibilitatea de a va igieniza complet fara apa. Este suficient de fapt, sa folositi o cantitate mica de dezinfectant pentru maini pe piele, fara a fi nevoie sa clatiti.

Amintiti-va ca dezinfectantii ajuta adesea la reducerea numarului de germeni, bacterii, virusi sau alti agenti patogeni, dar nu ii elimina complet.

De asemenea, cu siguranta nu sunt potrivite gelurile dezinfectante pentru curatarea mainilor foarte murdare. In aceste cazuri, nu uitati sa folositi sapun si apa calda. In plus, dezinfectantii pentru maini ar trebui sa fie folositi numai daca exista o nevoie reala de ele, deoarece utilizarea frecventa poate avea efecte de uscare a pielii.

Situatii in care este util un gel pentru dezinfectarea mainilor

Exista mai multe situatii in care este recomandata utilizarea unui gel dezinfectant pentru maini. De exemplu, este recomandat sa il folositi atunci cand calatoriti, ori de cate ori luati transportul public, cum ar fi avioane, trenuri, metrouri sau autobuze de oras.

Un astfel de produs va poate fi util si cand va aflati departe de casa in timpul unei excursii: daca manancati ceva pe strada sau dupa ce ati atins produse dintr-un magazin, de exemplu.

Folositi de asemenea un gel dezinfectant pentru maini si dupa folosirea unei toalete publice, schimbarea scutecului, aruncarea gunoiului sau atingerea pantofilor.

Inainte de a trata o rana, de a lua medicamente si dupa ce a intrat in contact cu o persoana bolnava sau ranita, folositi un gel pentru dezinfectarea mainilor.

Acesta este important sa fie utilizat si de fiecare data cand va suflati nasul, cand stranutati sau tusiti. Si nu in ultimul rand, folositi gelul pentru dezinfectarea mainilor dupa ce aveti contact cu un animal.

About opticacopii.brasov

Check Also

Pergola Sun Screen

Pergola Sun Screen

Ar trebui sa achizitionez o pergola sun screen? O pergola sun screen reprezinta un element …

Close