sâmbătă , decembrie 2 2023
Breaking News
Home / Sanatate / Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Ce este tratamentul de canal radicular efectuat intr-o clinica stomatologica Brasov?

Pacientii care ajung intr-o clinica stomatologica Brasov, pot fi supusi diferitelor tratamente, cum ar fi tratamentul de canal radicular.

Acest tratament este o procedura dentara pentru indepartarea pulpei inflamate sau infectate din interiorul dintelui, care este apoi curatata si dezinfectata cu grija, apoi umpluta si sigilata.
Tratamentul de canal este conceput pentru a elimina bacteriile din canalul infectat, a preveni reinfectia dintelui si a salva dintele natural.

Ce se intampla in timpul tratamentului de canal radicular intr-o clinica stomatologica Brasov?

De ce sa alegeti Clinica Stomatologica Brasov? Nu trebuie sa va faceti griji daca medicul dentist sau endodontist va prescrie o procedura de canal pentru a trata un dinte deteriorat sau bolnav. Milioane de dinti sunt tratati si salvati in acest fel in fiecare an, ameliorand durerea si facand dintii din nou sanatosi.

Clinica Stomatologica BrasovIn interiorul dintelui, sub smaltul alb si sub stratul dur care este numit dentina, se regaseste un tesut moale care este pulpa. Acest tesut contine vase de sange, nervi si tesut conjunctiv, toate acestea contribuind la cresterea radacinii dintelui in timpul dezvoltarii sale.

Un dinte care este complet dezvoltat poate sa supravietuiasca si fara pulpa, deoarece continua sa fie hranit de catre tesuturile care il inconjoara.

Un tratament modern de canal este foarte asemanator cu o obturatie de rutina si de obicei poate fi finalizat in una sau doua programari, in functie de starea dintelui si de circumstantele personale.

Tratamentul de canal radicular este nu este dureros, dar este extrem de eficient. Veti reveni din nou la zambetl dvs., la muscat si la mestecat alimentele cu usurinta in cel mai scurt timp.

Tratamentul de canal radicular este o procedura dureroasa?

Pacientii care urmeaza sa mearga intr-o clinica stomatologica pentru un astfel de tratament se tem foarte tare de durere. Deoarece pacientilor li se administreaza anestezie, un astfel de tratament nu este mai dureros decat o procedura dentara obisnuita.

De unde stiu pacientii ca au nevoie de o asemenea procedura?

Clinica Stomatologica Brasov – Tratamentele de canal radicular sunt necesare pentru un dinte crapat din cauza unei leziuni sau din cauza genetica. Pot fi necesare si daca exista o carie adanca sau probleme de la o obturatie anterioara. Pacientii au in general nevoie de un tratament de canal radicular atunci cand observa ca dintii lor sunt sensibili, in special la senzatiile de cald si rece.

Exista cateva simptome care inseamna ca este posibil sa aveti nevoie de un astfel de tratament. Durerea severa cand muscati sau mestecati, este un semn ca aveti nevoie de un asemenea tratament. Un dinte ciobit sau crapat are de asemenea nevoie de acest tip de tratament.

Sensibilitatea persistenta la cald sau frig, chiar si dupa ce senzatia a fost indepartata, reprezinta un alt semn ca tratamentul de canal radicular este necesar. Cand exitta carii profunde sau cand gingiile sunt umflate si sensibile este posibil ca acest tratament sa fie necesar.

Cat dureaza recuperarea dupa un canal radicular?

Desi cel mai probabil veti fi amortiti timp de 2-4 ore dupa procedura, majoritatea pacientilor se pot intoarce la scoala sau pot lucra direct dupa un tratament de canal radicular. Cu toate acestea, se recomanda sa nu mancati pana cand amorteala dispare complet.

La finalul unui astfel de tratament insa, va puteti mentine zambetul natural, puteti continaua sa mancati alimentele preferate. Iar cu o ingrijire adecvata, dintii care au avut parte de un tratament de canal radicular intr-o clinica stomatologica Brasov, pot dura toata viata.

About opticacopii.brasov

Check Also

Microscopie Speculara

Microscopie Speculara

Ce endoteliopatii corneene pot fi depistati la microscopie speculara? Stiati ca exista situatii in viata …

Close