sâmbătă , iulie 20 2024
Breaking News
Home / Industrie / Iluminat Public si Festiv

Iluminat Public si Festiv

Ce becuri se folosesc pentru iluminat public si festiv?

In momentul in care vine vorba despre iluminat public si festiv, ne gandim cu totii la becurile LED. Dar, inca exista si localitati care nu au trecut la aceasta tehnologie, si folosesc becurile traditionale.

In randurile de mai jos veti descoperi mai multe informatii cu privire la iluminatul public si festiv. Veti afla si care erau optiunile in trecut.

Iluminat public si festiv

Istoria iluminatului a fost una lunga si variata, diferite tipuri de lumini fiind inventate de-a lungul secolelor. Iluminatul exista inca din preistorie, cand oamenii au inceput sa foloseasca focul pentru a-si lumina drumul.

Iluminat Public si FestivPrima forma de lumina artificiala a aparut in anul 600 i.Hr., cand un chimist chinez pe nume Tien Lu a inventat un tip timpuriu de lampa. Aceasta lampa folosea grasime animala drept combustibil si ardea cu o flacara stralucitoare care putea fi vazuta de la mai multi kilometri.

In 1809, Humphry Davy a dezvoltat prima lumina cu arc electric. Aceasta lumina a fost creata prin trecerea unui curent electric prin doua tije de carbon plasate aproape una de cealalta. Luminile cu arc au fost folosite pentru luminile stradale si pentru a ilumina spatii mari, cum ar fi fabricile si teatrele.

In 1879, Thomas Edison a dezvoltat becul cu incandescenta. Acest bec folosea un filament de sarma subtire care stralucea in alb cand trecea electricitatea prin el.

Becurile cu incandescenta sunt inca folosite astazi, desi sunt eliminate treptat in favoarea luminilor LED, care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.

Iluminatul in secolul XX

Aparitia secolului al XX-lea a cunoscut o crestere uriasa a dezvoltarii tehnologiilor de iluminat public si festiv. Odata cu inventarea luminilor fluorescente si cu halogen, am observat o crestere a becurilor speciale, cum ar fi luminile negre si lampile UV-A.

Cu atat mai mult cu dezvoltarea tehnologiei LED, oamenii o folosesc in diverse scopuri in casele si afacerile lor.

Astazi, tehnologia de iluminat evolueaza constant pentru a satisface nevoile unei lumi in schimbare. De la lumini traditionale cu incandescenta la corpuri de iluminat LED revolutionare, nu lipsesc optiunile disponibile pentru cei care doresc sa-si lumineze spatiul in cel mai eficient si stilat mod posibil.

In ceea ce priveste luminile stradale cu LED, sunt mai eficiente decat luminile stradale normale si pot oferi mai mult control asupra nivelurilor de iluminare, ceea ce ofera o serie de beneficii.

Cu toate acestea, acestea tind sa fie si mai scumpe decat luminile traditionale, asa ca trebuie sa decideti daca economiile pe termen lung merita costul initial.

Instalatii electrice

Nu trebuie sa uitam despre becurile LED folosite atat acasa cat si pentru iluminat public si festiv ca au un alt avantaj deosebit de important.
Acestea au o durata de viata foarte mare in comparatie cu orice alt tip de becuri, indiferent unde sunt utilizate acestea.

Cele mai putin performante becuri LED pot avea o durata de viata de minim 25.000 de ore, in timp ce becurile traditionale pot dura 1000 – 1200 ore, iar cele halogene pot dura pana la 8000 de ore.

In plus, daca va orientati spre becuri led pentru iluminat public si festiv mai performante, acestea pot functiona fara probleme intre 30.000 si 50.000 de ore, ceea ce este fantastic.

Cine se ocupa de instalarea becurilor pentru iluminatul public si festiv?

Asadar, acum ca ati aflat care sunt optiunile cand vine vorba despre iluminat public si festiv, puteti lua o decizie. Cu siguranta insa, va veti orienta spre becurile LED, datorita multiplelor avantaje pe care le ofera. Apoi, urmatorul pas este sa luati legatura cu un electrician care sa vina sa instaleze becurile LED in locul celor traditionale.

About opticacopii.brasov

Check Also

Folie Stretch

Folie Stretch

Folie Stretch Alegeti o Folie Stretch de o calitate cat mai buna. O astfel de …

Close