marți , noiembrie 29 2022
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

Avantajele serviciilor de proiectare instalatii in Revit 3D Bim

Pentru proiectarea instalatiilor pentru diverse imobile, serviciile de proiectare instalatii in Revit 3D Bim reprezinta solutia perfecta. Acest articol va prezinta unele dintre cele mai importante avantaje ale unei astfel de proiectari. De fapt, mai bine spus puteti afla care sunt unele dintre cele mai imporante avantaje ale utilizarii Revit. Asadar, sa discutam in detaliu despre acest software si despre beneficiile sale.

Avantaje proiectare instalatii in Revit 3D Bim

Foarte multe avantaje au fost si sunt in clipa de fata asociate cu utilizarea acestui software. Sa vedem care sunt cateva dintre cele mai importante avantaje ale sale.

1. Editor grafic pentru obiecte parametrice

Editorul intuitiv grafic din Revit creeaza componente parametrice pe care le puteti adapta automat la conditii sau le puteti controla prin parametri.

Aceasta capacitate este utila in special pentru componente, cum ar fi panourile de fatada ale cladirilor cu forma libera. Acestea sunt panourile care trebuie sa se schimbe si sa se adapteze in functie de situatie.

2. Niveluri integrate de detaliu

Trei niveluri de detaliu la nivel de proiect faciliteaza controlul LOD (nivelul de detaliu) curent. Puteti implementa diferite moduri de afisare intr-un model si puteti selecta in functie de faza de planificare curenta.

3. Fazele proiectului

Revit ofera instrumente intuitive pentru crearea planurilor de faze de constructie, planuri de conversie sau planuri de protectie impotriva incendiilor intr-un singur model BIM. Este solutia ideala si cand vine vorba despre proiectare instalatii in Revit 3D Bim.

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIMAceste instrumente va ajuta sa creati automat vizualizari si foi de pontaj solicitate. Puteti alege independent ce faza este vizibila intr-o vizualizare si puteti aplica culoarea si hasura si stilul de linie reprezentarii acesteia. Aceasta functionalitate faciliteaza incorporarea diferitelor vederi ale unui model in acelasi fisier de proiect.

4. Optiuni de proiectare

Un proiect foloseste rar un singur design. Din acest motiv, Revit utilizeaza instrumente care gestioneaza si evalueaza diverse optiuni de proiectare intr-un singur model.

La fel cum definiti fazele proiectului, puteti defini o optiune de proiectare pentru fiecare vizualizare, inclusiv programe. In acest fel, puteti crea foi si documentatie individuale pentru fiecare optiune de proiectare. Desigur, puteti elimina si optiunile de design invechite din model dupa ce va decideti asupra unui design.

5. Instrument de scripting vizual integrat

Dynamo, instrumentul de scriptare vizuala integrat in Revit, permite intuitiv accesul direct la API-ul Revit. Permite accesul si la majoritatea functiilor Revit prin conectarea logica a nodurilor. Dynamo poate efectua calcule, genera forme complexe sau poate accesa si automatiza procese in Revit.

Utilizati Dynamo pentru a plasa automat familiile native Revit, cum ar fi panourile de fatada sau cadrele, pe forme complexe si pentru a genera un model BIM complet realizat.

6. Vizualizare imersiva si redare in cloud

Crearea de vizualizari este importanta pentru orice prezentare arhitecturala, dar este si consumatoare de timp.

Cloud Rendering poate crea nu numai randari traditionale, ci si vederi uimitoare la 360°. De asemenea, este de folos pentru studii de iluminare si modele de realitate virtuala in cloud, fara a va intrerupe munca.

7. Arhitectura, proiectarea structurala si tehnologia cladirilor combinate intr-o singura solutie

Revit ofera solutii nu numai pentru inginerii structurali, ci si pentru arhitecti si ingineri MEP. Aceasta integrare permite membrilor echipei pentru diferite discipline sa colaboreze la un model global inteligent pe care echipa il poate folosi in fazele de planificare.

Acestea sunt asadar cateva beneficii pe care vi le poate oferi o proiectare instalatii 3D in Revit.

About opticacopii.brasov

Check Also

Proiectare Studiu De Solutie Brasov

Proiectare Studiu De Solutie Brasov

Cine se ocupa de proiectare studiu de solutie? Exista persoane care au nevoie in cel …

Close