sâmbătă , iulie 20 2024
Breaking News
Home / Turism / Cetatea Fortificata Prejmer

Cetatea Fortificata Prejmer

In ce regiune se afla cetatea fortificata Prejmer?

Cetatea fortificata Prejmer este unul dintre cele mai vechi obiective turistice de pe teritoriul Romaniei. Fireste, aici facem mentionarea ca atat cetatea cat si biserica fortificata din localitate sunt foarte vechi.

Mai multe detalii in ceea ce priveste atat cetatea fortificata din comuna Prejmer cat si despre biserica aflati in continuare. Nu va ramane decat sa petreceti alaturi de noi urmatoarele minute pentru a va documenta. Asadar, sa aflam cele mai interesante lucruri despre cetatea si biserica fortificata Prejmer.

Biserica si cetatea fortificata Prejmer

Multe persoane se intreaba in ce regiune a tarii se afla cetatea fortificata Prejmer. Ei bine, cetatea si biserica fortificata Prejmer se afla in comuna cu acelasi nume, din judetul Brasov.
Asadar, in ceea ce priveste regiunea in care se afla acest obiectiv turistic, aceasta este Transilvania. Nu degeaba cetatea si biserica fortificata reprezinta obiectivul turistic numit si “Bijuteria Transilvaniei”.

Cetatea Fortificata PrejmerTot referitor la localizarea acestora, mentionam faptul ca Prejmerul este o comuna aflata la 15 kilometri distanta de Brasov. Practic, se poate ajunge in doar 10 – 15 minute din orasul resedinta de judet in aceasta comuna.

Tot referitor la comuna Prejmer, in apropierea acesteia se afla Valea Oltului (la 5 kilometri in sud). De asemenea, se afla si Muntii Intorsurii (la 10 kilometri in nord).

Pentru turistii care si-au propus sa ajunga aici avem o veste buna. Comuna este usor accesibila in conditiile in care exista legaturi pe sosea si calea ferata cu Brasov si Sf. Gheorghe. In plus, drumul este foarte bun iar soferii pot conduce pana in fata obiectivului turistic.

Despre cetatea si biserica fortificata Prejmer

Foarte multe lucruri ar putea fi aduse in discutie in momentul in care discutam despre biserica si cetatea fortificata Prejmer. In primul rand, mentionam ca biserica a fost construita in secolul al XIII-lea.

Mai exact, bazele sale le-au pus Cavalerii Teutoni in anul 1218, insa calugarii cistercieni au terminat constructia. Cavalerii Teutoni cu siguranta ar fi terminat constructia, insa au fost expulzati din Tara Barsei.

In ceea ce priveste cetatea, aceasta a fost construita in secolul al XV-lea. In cazul in care nu stiati, scopul cetatii era acela de a proteja biserica din localitate. De cine sa apere biserica? De invazia tatarilor si a turcilor care prin Pasul Buzaului patrundeau in Transilvania.

Referitor la cetate, aceasta avea forma unui cerc, iar zidurile sunt inalte de 12 meri. In schimb, grosimea acestora este de aproximativ 4 metri. Chiar si portile din fier si podurile pot fi si puteau fi ridicate.

Obiectivul turistic

Biserica si cetatea fortificata Prejmer reprezinta cel mai vechi obiectiv turistic al judetului Brasov. Este cunoscut si sub denumirea de “Bijuteria Transilvaniei”.

Biserica evanghelista fortificata Prejmer este printre cele mai cunoscute biserici evangheliste din Europa de Est. In Romania, este cea mai cunoscuta biserica evanghelista, si printre cele mai vechi.

Discutam despre o biserica fortificata si o cetate fortificata care fac parte din Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO. Inca din anul 1999 au fost incluse in Patrimoniul UNESCO, nu doar acest obiectiv turistic ci si altele.

Chiar si in Ghidul Turistic Michelin se afla cetatea Prejmer si biserica fortificata, fiind notat cu trei stele. Nu exista obiectiv turistic care sa aiba trei sau mai multe stele Michelin in comparatie cu cetatea si biserica fortificata Prejmer.

Asadar, acestea sunt pe scurt informatii pe care ar trebui sa le cunoastem cu totii despre cetatea si biserica Prejmer.

About opticacopii.brasov

Check Also

Autoservire Sinaia

Autoservire Sinaia

De ce prefera turistii restaurantele cu autoservire Sinaia? O multime de turisti aleg sa manance …

Close